Κατηγορίες

Πως λειτουργεί η βαρέλα κενού

Πως λειτουργεί η βαρέλα κενού
0,00€Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Ποσότητα:Καλάθι

 

Τι ακριβώς κάνει μια βαρέλα κενού;
 
Σκεφτείτε το κρέας σαν ένα σφουγγάρι.
Στην ατμοσφαιρική πίεση που ζούμε (1bar) το σφουγγάρι είναι πιεσμένο.
Στις συνθήκες υψηλού κενού των VH1-VH2 ( -0,93bar ) η πίεση έχει αφαιρεθεί και επιπλέον ασκούμε υποπίεση 0,93bar.
Η διαφορά πίεσης των 1,93bar αναγκάζει το κρέας να ανοίξει τους πόρους  και τις ίνες του.
Το άνοιγμα των πόρων επιτρέπει στις μαρινάδες να εισχωρήσουν σε βάθος, ενώ την ίδια στιγμή οι τεντωμένες ίνες σπάζουν κατα την διαδικασία της ανάδευσης.
Ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας είναι η διατήρηση της αλυσίδας ψύξης προκειμένου εκτός απο την ιδανική τρυφεροποίηση να έχουμε αναλλοίωτα ποιοτικά προιόντα αυξημένης διατροφικης αξίας.
  • Τρυφεροποίηση

  • Μαρινάρισμα

  • Αύξηση της διατηρησιμότητας των κρεάτων 

Τρυφεροποίηση: Η αργή και ρυθμική ανάδευση που πραγματοποιεί η βαρέλα VH1 σε συνδυασμό με την αρνητική πίεση που υπάρχει έχει ως αποτέλεσμα την μάλαξη των μυικών ινών του κρέατος. Προσφέροντας έτσι κρέας μαλακό και τρυφερό χωρίς αλλοιωμένη εμφάνιση

Μαρινάρισμα: Η αρνητική πίεση που δημιουργείται στη βαρέλα VH1 απο τον σχεδόν απόλυτο βαθμό κενού αέρος 95% προκαλεί την άμεση διάνοιξη των μυικών ινών του κρέατος. Αυτό επιτρέπει στην υγρή μαρινάδα να εισχωρήσει άμεσα στο κέντρο του κάθε κοματιού κρέατος. Με αυτό πετυχαίνετε γρήγορο και ομοιόμορφο μαρινάρισμα και σε πιο ζουμερόγευστικό και εμφανίσιμο τελικό προϊόν 

Διατηρησιμότητα: Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε πως η διατηρησιμότητα των προϊόντων αυξάνεται με την απλή προσθήκη αλατιού/πιπεριού ή ακόμα και πιο σύνθετων μπαχαρικών. Είναι εύκολα αντιληπτό πόσο αυξάνεται όταν μπαχαρικά και μαρινάδες φτάνουν στον πυρήνα του κρέατος.