Κατηγορίες

Πώς πρέπει να είναι φτιαγμένος ένας ανοξείδωτος πάγκος

Πώς πρέπει να είναι φτιαγμένος ένας ανοξείδωτος πάγκος
0,00€Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€
Ποσότητα:Καλάθι

Στις ανοξείδωτες κατασκευές όπως πάγκοι - ράφια κτλ επεξεργασίας κρεάτων, κρεοπωλείων κ γενικότερα της βιομηχανίας κρέατος ,
οι ραφές (κολήσεις) πρέπει να  είναι συνεχής και χωρίς τρύπες. Ο λόγος για τον οποίο υπαγορεύεται απο τον κανονισμό, είναι πως εάν υπάρχουν
ανοιχτά σημεία αργά ή γρήγορα θα εισχωρήσουν οργανικές ύλες -όπως το αίμα- οι οποίες θα αποσυντεθούν δημιουργόντας εστίες μόλυνσης αδύνατον να καθαριστούν.
Η κακή κατασκευή πάγκων είναι ένας απο τους λόγους που ενώ ένα μαγαζί έχει πλυθεί και καθαριστεί, υπάρχει μια βαριά μυρωδιά κρέατος στον χώρο.

Κατα την παραλαβή των αγαθών που παραγγείλατε βεβαιωθείτε πως εκτός απο τα συνεχή κολλήματα, τα σημεία που έχουν κολληθεί είναι απολύτως γυαλισμένα.
Το ανοξείδωτο (AISI 304 για την βιομηχανία τροφίμων) είναι ευγενές μέταλλο και σε περίπτωση που υπάρχουν "μαυρίλες" στα σημεία κόλλησης μπορεί να συμβαίνουν τα εξής

  • κακή ποιότητα μετάλλου (κυρίως απο χώρες με φθηνά εργατικά)
  • κακή ποιότητα κόλλησης (το μέταλλο έχει καεί χάνοντας τις αντιδιαβρωτικές του ιδιότητες)
  • κακή ποιότητα κατασκευής (κυρίως απο μη τήρηση κανονισμών ανξείδωτων συγκολήσεων καθώς και χρήση φθηνής ποιότητας αερίων/βοηθητικών υλικών συγκόλησης)

 

Η συμβουλή της εταιρίας μας είναι να επιλέγετε πάγκους απο ανοξείδωτο σκελετό στρατζαριστών επενδυμένους με λαμαρίνα.
Σε αντίθεση με έναν πάγκο εξολοκλήρου φτιαγμένου απο λαμαρίνα, οι πάγκοι με σκελετό εξακολουθούν να είναι στιβαροί ακόμα και μετα απο 10 χρόνια.